суббота, 22 марта 2014 г.

Материалы сайта http://pedpresa.com.ua/blog/ihrashkovi-istoriji-rozpovily-pro-ditej-vsoho-svitu.html

| 02.02.2014
Зіпсувати зір вашій дитині можуть іграшки з вбудованим лазером.
Управління з контролю над харчовими продуктами та ліками США оприлюднило перелік дитячих товарів, які не є безпечними для дітей. Список шокував багатьох батьків, адже основна маса товарів, перерахованих у ньому, є майже в кожній оселі.
Серед небезпечних іграшок виявились пістолети, мечі, дзиґи та інші іграшки з вбудованим лазером. Медики стверджують, що вплив лазерного променя може призвести до травм сітківки ока, а при регулярному контакті – навіть спровокувати розвиток сліпоти.
«Спрямований прямо в око людини лазерний промінь може бути дуже небезпечним, особливо якщо використовується потужний лазер, – розповідає один з авторів дослідження доктор Ден Хьюетт. – Тим часом, ці промені справді часто потрапляють в очі. Наприклад, лазери використовують у прицілах для дитячої зброї.
Дзиґи  при розкручуванні розкидають  лазерні промені в усі сторони, і вони можуть бити в очі. Лазерні мечі це теж доволі небезпечна для дитячого зору штука».
Висновки вчених змушують подумати над тим, чи варто купувати дітям лазерні іграшки, з огляду на те, що їх виробники і так дуже часто приховують потенційну загрозу для дітей.
За матеріалами сайту  www.uaua.info

Комментариев нет:

Отправить комментарий